Παντζαρόσουπα: Μια Ξεχωριστή Σούπα Για Το Χειμώνα!

Παντζαρόσουπα: Μια Ξεχωριστή Σούπα Για Το Χειμώνα!

Παντζαρόσουπα: Μια Ξεχωριστή Σούπα Για Το Χειμώνα!

Χειμώνας, καιρός για σούπες! Η παντζαρόσουπα είναι μια πολύ καλή επιλογή για το χειμωνιάτικο σας τραπέζι καθώς το παντζάρι περιέχει βιταμίνες και φυτικές ίνες απαραίτητες για μια ισορροπημένη διατροφή.

 

Παντζαρόσουπα

Υλικά για 4 άτομα:

1 κιλό παντζάρια (μόνο βολβοί)

1 ½ λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών

1 ξινόμηλο

1 κόκκινη πιπεριά

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

1 κρεμμύδι (μετρίου μεγέθους)

½ ματσάκι μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

4-6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας

1 κουταλιά της σούπας ξίδι

Εκτέλεση:

1.      Πλένετε καλά, καθαρίζετε και κόβετε τα παντζάρια και τα υπόλοιπα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια.

2.      Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό ή το ζωμό, τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει, ρίχνετε τα παντζάρια, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 περίπου λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.

3.      Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε τα παντζάρια, προσθέτετε και τα υπόλοιπα λαχανικά και αφήνετε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά. Λίγα λεπτά πριν αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.

4.      Περνάτε τα λαχανικά της σούπας από το μπλέντερ ή το μύλο λαχανικών να πολτοποιηθούν και ρίχνετε τον πουρέ τους ξανά μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρει το μίγμα μία- δύο βράσεις.

5.      Σερβίρετε τη σούπα σε πιάτα, αναμιγνύετε σ’ ένα μπολάκι το γιαούρτι με το ξίδι και προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας στο καθένα, μαζί με λίγο φρεσκοτριμμένο μαϊντανό.

Διαβάστε επίσης...