Πιείτε νερό
Είναι απαραίτητο να πίνουμε πολύ νερό καθημερινά ώστε να βοηθάμε το σώμα μας να καθαρίζει και να αποτοξινώνεται! Υπολογίζεται πως κάθε άνθρωπος θα πρέπει να πίνει περίπου 10-12 ποτήρια νερό ημερησίως ανάλογα βέβαια και με τη σωματική του δραστηριότητα αλλά και την θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Στις υψηλές θερμοκρασίες, οι ανάγκες του ανθρώπου για νερό αυξάνονται.
Πράσινο Τσάι το... Θαυματουργό
Το πράσινο τσάι είναι ευεργετικό για τον οργανισμό! Τα φύλλα του δεν υφίστανται επεξεργασία, πράγμα που το καθιστά αγνό προϊόν! Η περιεκτικότητα του σε κατεχίνες του χαρίζει σπουδαίες ιδιότητες, αφού σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού είναι αντιοξειδωτικές και προκαλούν διαστολή των αγγείων, που με την σειρά του οδηγεί σε καλύτερη αιμάτωση των λιποκυττάρων και στην αποβολή των τοξινών. Επίσης προκαλεί θερμογένεση στο λιπώδη ιστό, ώστε να επιταχύνεται ο μεταβολισμός και να διευκολύνεται έτσι η απώλεια βάρους! Η ποσότητα που συστήνεται είναι 1-2 φλιτζάνια ημερησίως!
Μειώστε το αλάτι
Το αλάτι θα λέγαμε πως είναι ο καλύτερος φίλος της κυτταρίτιδας, αφού έχει την ιδιότητα να αποθηκεύεται στα λιπαρά κύτταρα και να συμβάλλει καθοριστικά στην κατακράτηση νερού στον οργανισμό. Η συμβουλή των ειδικών είναι να περιορίσουμε σημαντικά την πρόσληψη νατρίου στη διατροφή μας αντικαθιστώντας το αλάτι με φρέσκα και ξηρά μυρωδικά, χυμό φρέσκου λεμονιού και τριμμένη πιπερόριζα, προκειμένου να δώσουμε στα φαγητά μας έξτρα γεύση. Καλό είναι επίσης να μην τοποθετούμε την αλατιέρα μόνιμα στο τραπέζι μας την ώρα που τρώμε, ώστε να αποφεύγουμε τον πειρασμό!
Μειώστε και τη ζάχαρη
Επίσης η ζάχαρη μπορεί και αυτή να συμβάλλει στη δημιουργία της κυτταρίτιδας, μιας και οι επιστήμονες εξηγούν πως μόνο όταν η ποσότητα ζάχαρης που προσλαμβάνουμε είναι τέτοια που μπορεί να καταναλωθεί από το σώμα μας λόγω των δραστηριοτήτων δε δημιουργείται πρόβλημα! Όταν όμως η ζάχαρη που τρώμε είναι περισσότερη από τις ενεργειακές μας ανάγκες, τότε αυτή μετατρέπεται σε λίπος. Έτσι έχουμε διόγκωση των λιποκυττάρων που οδηγούν στην όψη «φλούδας πορτοκαλιού». Μεγάλες ποσότητες ζάχαρης βρίσκουμε στα αναψυκτικά, στις έτοιμες σάλτσες, στην κέτσαπ, την μαγιονέζα κλπ.