Υλικά:
4 άσπρα κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού θρούμπι
½ λίτρο ζωμό από το βράσιμο λαχανικών
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα τεμαχίζετε σε λεπτές ροδέλες. Τα τσιγαρίζετε
σ’ ένα τηγάνι με το σησαμέλαιο και το αλεύρι.
2. Μόλις ροδίσουν, ρίχνετε στο τηγάνι το ζωμό ή αν δεν έχετε λίγο νερό στο
οποίο έχετε βυθίσει για δέκα λεπτά πριν το θρούμπι.
3. Σκεπάζετε το σκεύος, ρυθμίζετε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνετε
τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν για άλλα 15 λεπτά.
4. Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα σκέτη, ή προσθέτοντας αν θέλετε σε κάθε
πιάτο κομμάτια φρυγανισμένου ψωμιού και ένα μικρό κομματάκι βούτυρο.
Διαβάστε επίσης...
Aναβάλλετε τις δουλειές που σας προκαλούν φόβο;
Γιατί υπάρχει η αναβλητικότητα και πώς αντιμετωπίζεται;
Περισσότερα