Γάλα από αμυγδάλο, το απόλυτο vegan ρόφημα

Γάλα από αμυγδάλο, το απόλυτο vegan ρόφημα

Γάλα από αμυγδάλο, το απόλυτο vegan ρόφημα

Υλικά 

Για το γάλα από αμύγδαλο

  • 1 ½ φλ. ωμά αμύγδαλα
  • 4 φλ. νερό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για το γάλα αμυγδάλου

  • Βάζουμε τα ωμά αμύγδαλα σε ένα μπολ.
  • Τα καλύπτουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να σταθούν 1-2 εικοσιτετράωρα στο ψυγείο σκεπασμένα.
  • Μετά από αυτό το διάστημα ξεπλένουμε καλά τα αμύγδαλα κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και προσθέτουμε τα 4 φλιτζάνια νερό.
  • Χτυπάμε τα αμύγδαλα με το νερό στο μπλέντερ σταδιακά με διακοπτόμενη λειτουργία, ώστε να σπάσουν τα αμύγδαλα.
  • Μετά, χτυπάμε συνεχόμενα για δυο λεπτά ώστε να λιώσουν καλά και να πάρουμε το γάλα αμυγδάλου.
  • Σουρώνουμε το γάλα αμυγδάλου μέσα σε λεπτή σίτα, φίλτρο του καφέ ή ακόμα καλύτερα σε τουλπάνι.
  • Τρίβουμε και πιέζουμε καλά το τουλπάνι ώστε να πάρουμε όλο το γάλα.
  • Αφαιρούμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και τα κρατάμε για μελλοντική άλλη χρήση σε κέικ, μπισκότα, στα δημητριακά κλπ.
  • Εγώ προσωπικά δεν χρησιμοποιώ καθόλου γλυκαντικά η ζάχαρη. Έχει τέλεια φυσική γλύκα από το αμύγδαλο και είναι απίθανο στη γεύση.
  • Διατηρείτε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Στην κατάψυξη για 2-3 εβδομάδες.
  • Ανακινήστε το μπουκάλι με το γάλα αμυγδάλου πριν από κάθε χρήση γιατί έχει την ιδιότητα να διαχωρίζεται.

Μυστικά για το γάλα αμυγδάλου

  • Για να έχει πλούσια υφή το σπιτικό γάλα αμυγδάλου που θα φτιάξετε, πρέπει απαραίτητα να μουλιάσετε τα αμύγδαλα σε νερό από 1 ως 2 εικοσιτετράωρα. Όσο περισσότερο τα αφήσετε να μουλιάσουν, τόσο πιο πλούσια υφή και σώμα θα έχει.
  • Πρέπει να το καταναλώσετε μέσα σε 2 -3 ημέρες. Στο διάστημα αυτό να το διατηρείτε στο ψυγείο, κλεισμένο σε γυάλινο σκεύος.
  • Μπορείτε να το βράσετε και να το παστεριώσετε.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γάλα αμυγδάλου αντί για το ζωικό γάλα για την παρασκευή κρέμας, ρυζόγαλου, μπεσαμέλ.
  • Για να πολτοποιήσετε το σπιτικό γάλα αμυγδάλου χρησιμοποιήστε το μπλέντερ σας. Μετά σουρώστε το και βάλτε το σε μπουκάλι στο ψυγείο.
  • Αφού πάρετε όλο το γάλα αμυγδάλου και στραγγίσετε όλα τα ψιλοκομμένα αλεσμένα αμύγδαλα, μπορείτε να κρατήσετε την πούλπα αμυγδάλου και να την χρησιμοποιήσετε σε μελλοντική χρήση. Απλώστε τα σε μια λαδόκολλα και ψήστε τα σε χαμηλό φούρνο μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
  • Αν θέλετε πιο παχύρευστο το γάλα αμυγδάλου, βάλτε λιγότερο νερό στο μπλέντερ. Αν το θέλετε πιο αραιό, προσθέστε λίγο επιπλέον νερό.
  • Για να φτιάξετε γάλα από αμύγδαλο με κακάο χωρίς ζάχαρη, προσθέστε στο μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα και το νερό και 2 κουταλιές της σούπας κακάο. Στην περίπτωση που το θέλετε πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε όποιο γλυκαντικό σας αρέσει. Μέλι, ζάχαρη, σιρόπι αγαύης, ή ζάχαρη καρύδας.
  • Ιδανικό για σοκολατούχο γάλα από αμύγδαλο, χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί με 2-3 χουρμάδες για πιο φυσική γλύκα.
  • Ωμό η ψημένο αμύγδαλο; Το ωμό αμύγδαλο γιατί έχει πιο φυσική γεύση το γάλα.
  • Οι συνταγές για κέικ με γάλα από αμύγδαλο έχουν πολύ ενδιαφέρουσα γεύση όπως και οι κρέπες.

πηγή: argiro.gr


Επιστημονική Ομάδα του Υγεία & Ευεξία

Διαβάστε επίσης...

Το Γράψιμο Με Το Χέρι -Όχι Με Το Πληκτρολόγιο-Κάνει Τα Παιδιά Πιο Έξυπνα

Το Γράψιμο Με Το Χέρι -Όχι Με Το Πληκτρολόγιο-Κάνει Τα Παιδιά Πιο Έξυπνα

Τα παιδιά που γράφουν με το χέρι, αντί με το πληκτρολόγιο, μαθαίνουν περισσότερα πράγματα

Περισσότερα
Βιοτίνη: η βιταμίνη που ενισχύει την υγεία των μαλλιών

Βιοτίνη: η βιταμίνη που ενισχύει την υγεία των μαλλιών

Η καθημερινή κατανάλωση της βιταμίνης βιοτίνης είναι απαραίτητη για την υγεία σας.

Περισσότερα
Προπονητής του ΝΒΑ εμπνέει τη συνειδητή ζωή μέσω του Βιγκανισμού

Προπονητής του ΝΒΑ εμπνέει τη συνειδητή ζωή μέσω του Βιγκανισμού

Ο διάσημος προπονητής του NBA, φέρνει στο προσκήνιο τη σοφία και το πάθος του για συνειδητή ζωή.

Περισσότερα