3 Διαφορετικές Συνταγές Για Πεντανόστιμο Χταπόδι!

3 Διαφορετικές Συνταγές Για Πεντανόστιμο Χταπόδι!

3 Διαφορετικές Συνταγές Για Πεντανόστιμο Χταπόδι!

Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.

Διαβάστε 3 συνταγές για να μαγειρέψετε πολύ νόστιμα το χταπόδι σας.

 

Χταπόδι κρασάτο

 

1 κιλό χταπόδι

1 μικρό κρεμμύδι

½ φλιτζ. λάδι

1 φλιτζ. κρασί

3-4 τομάτες

1-2 φύλλα δάφνη

πιπέρι

Πλένουμε καλά το χταπόδι. Αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια και το μελάνι από το στομάχι. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, να βράσει με το δικό του ζουμί. Όταν μαλακώσει στραγγίζουμε το νερό και προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι. Μόλις πάρουν μια βράση, το σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε τις τριμμένες τομάτες και τη δάφνη. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

 

 

Χταπόδι κρασάτο του «καπετάνιου»

 

1 κιλό χταπόδι

1 ποτήρι του κρασιού λάδι

3 τομάτες

1 κουταλιά τοματοπελτέ

1-2 ποτήρια του κρασιού κόκκινο κρασί

αλάτι, πιπέρι

ελιές πράσινες (προαιρετικά)

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το χταπόδι και το βράζουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό να μαλακώσει. Έπειτα, το σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις τομάτες, λίγο λάδι, τον πελτέ και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου η σάλτσα του πήξει.

 

 

Χταπόδι με τομάτες και κόκκινο κρασί

 

1 κιλό χταπόδι

4 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 τομάτες ψιλοκομμένες

1 φλιτζ. κόκκινο κρασί

2 δαφνόφυλλα

1 φλιτζ. πράσινες ελιές

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 φλιτζ. κριθαράκι (προαιρετικά)

 

Σιγοβράζουμε το χταπόδι χωρίς να βάλουμε νερό για να βράσει με τα δικά του υγρά. Όταν μαλακώσει, και τρυπιέται με το πιρούνι, θα το βγάλουμε από την κατσαρόλα, θα κόψουμε τα πλοκάμια του και θα πετάξουμε το κεφάλι. Σε άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε λαδάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έπειτα ρίχνουμε το χταπόδι μαζί με τις τομάτες και τα δαφνόφυλλα. Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά, προσθέτουμε τις ελιές, το μαϊντανό και λίγο πιπέρι τριμμένο και βράζουμε για 10 λεπτά. Όταν η σάλτσα αρχίζει και πήζει, μπορείτε να σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης...

Τι Αυξάνει Την Πιθανότητα Οστεοπόρωσης;

Τι Αυξάνει Την Πιθανότητα Οστεοπόρωσης;

Παράγοντες που μειώνουν την οστική πυκνότητα και συμβάλουν στην οστεοπόρωση

Περισσότερα
Βιταμίνη Β3: νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι προκαλεί καρκίνο

Βιταμίνη Β3: νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι προκαλεί καρκίνο

Η λήψη ενός δημοφιλούς συμπληρώματος βιταμινών μπορεί να συμβάλει σε κινδύνους καρκίνου

Περισσότερα
Η κύλιση στα βίντεο στο Διαδίκτυο κάνει την πλήξη χειρότερη — όχι καλύτερη

Η κύλιση στα βίντεο στο Διαδίκτυο κάνει την πλήξη χειρότερη — όχι καλύτερη

Κάθεστε στο σπίτι νιώθετε το ελάχιστο κίνητρο να σηκωθείτε και να κάνετε κάτι παραγωγικό, ώστε να πιάσετε το κινητό σας

Περισσότερα