Όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, απελευθερώνονται τα ένζυμα που βρίσκονται στο εσωτερικό του κι έτσι αποσυντίθενται κάποιες χημικές ενώσεις του θείου που επίσης εντοπίζονται στη σύσταση του κρεμμυδιού και μετατρέπονται σε αέριο.
Το αέριο αυτό (που δίνει και την έντονη γεύση του κρεμμυδιού) είναι δακρυγόνο. Όταν φτάσει στα μάτια, προκαλεί χημική αντίδραση με το υγρό που τα ενυδατώνει. Έτσι παράγεται ένα ήπιο θειικό οξύ που ερεθίζει τον κερατοειδή και τον επιπεφυκότα χιτώνα των ματιών, με αποτέλεσμα να τσούζουν και δακρύζουν ασταμάτητα, για να απομακρύνουν τις ουσίες αυτές
Διαβάστε επίσης...
Θέλετε Να Κόψετε Το Κάπνισμα; Η Γλυκόριζα Είναι Η Λύση!
Γλυκόριζα για να κόψετε το κάπνισμα
Περισσότερα14ΗΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΤΑΝΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
Απολαύστε την παραδοσιακή Tantra sadhana στο αυθεντικό καταφύγιο διαλογισμού
ΠερισσότεραΠέτρες στα νεφρά: Βασικές συμβουλές αποτελεσματική διαχείριση
Οι πέτρες στα νεφρά επηρεάζουν περίπου το 10% του πληθυσμού
Περισσότερα