Ξέρετε Γιατί Δακρύζουμε, Όταν Κόβουμε Κρεμμύδια;

Ξέρετε Γιατί Δακρύζουμε, Όταν Κόβουμε Κρεμμύδια;

Ξέρετε Γιατί Δακρύζουμε, Όταν Κόβουμε Κρεμμύδια;

Όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, απελευθερώνονται τα ένζυμα που βρίσκονται στο εσωτερικό του κι έτσι αποσυντίθενται κάποιες χημικές ενώσεις του θείου που επίσης εντοπίζονται στη σύσταση του κρεμμυδιού και μετατρέπονται σε αέριο.

Το αέριο αυτό (που δίνει και την έντονη γεύση του κρεμμυδιού) είναι δακρυγόνο. Όταν φτάσει στα μάτια, προκαλεί χημική αντίδραση με το υγρό που τα ενυδατώνει. Έτσι παράγεται ένα ήπιο θειικό οξύ που ερεθίζει τον κερατοειδή και τον επιπεφυκότα χιτώνα των ματιών, με αποτέλεσμα να τσούζουν και δακρύζουν ασταμάτητα, για να απομακρύνουν τις ουσίες αυτές

Διαβάστε επίσης...

Θέλετε Να Κόψετε Το Κάπνισμα; Η Γλυκόριζα Είναι Η Λύση!
14ΗΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΤΑΝΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

14ΗΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΤΑΝΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Απολαύστε την παραδοσιακή Tantra sadhana στο αυθεντικό καταφύγιο διαλογισμού

Περισσότερα
Πέτρες στα νεφρά: Βασικές συμβουλές αποτελεσματική διαχείριση

Πέτρες στα νεφρά: Βασικές συμβουλές αποτελεσματική διαχείριση

Οι πέτρες στα νεφρά επηρεάζουν περίπου το 10% του πληθυσμού

Περισσότερα