Οι πιο ώριμες ντομάτες έχουν μια ξεχωριστή γεύση και είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Έχουν έντονη γεύση, πιο γλυκιά και ευχάριστη σε σύγκριση με τις ανώριμες. Η ώριμη ντομάτα έχει ένα χυμώδη και πλούσιο άρωμα που αυξάνει την ευχαρίστηση της γεύσης. Επίσης οι ώριμες ντομάτες έχουν έντονο και βαθύ χρώμα. Ανάλογα με την ποικιλία, μπορεί να είναι έντονα κόκκινες, πορτοκαλί, κίτρινες ή ακόμα και μοβ. Το χρώμα της ντομάτας συνδέεται με την περιεκτικότητα σε φυτοχημικά, όπως λυκοπένιο και αντοξειδωτικά. Ακόμη και η υφή τους είναι διαφορετική. Οι πιο ώριμες ντομάτες έχουν μια λεία και χυμώδη υφή. Όταν τις κόβετε, μπορείτε να δείτε την πλούσια ποσότητα σπόρων και τον χυμό που απελευθερώνεται.
Ένας καλός τρόπος για να τις βοηθήσετε να ωριμάσουν είναι να τις τοποθετήσετε σε μια χάρτινη σακούλα και να τις αφήσετε σε μέρος με σκιά. Εάν βιάζεστε πολύ, δεν έχετε παρά να βάλετε μέσα στη σακούλα ένα μήλο, το οποίο έχει την ιδιότητα να επιταχύνει τη φυσική ωρίμανση της ντομάτας.
Διαβάστε επίσης...
ΡΟΛΟΙ ΓΗΡΑΝΣΗΣ, ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ STANFORD
Οι ερευνητές του Stanford Medicine μετρούν την ηλικία των κυττάρων για να βρουν νέους στόχους θεραπείας.
ΠερισσότεραΚΕΡΣΕΤΙΝΗ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ;
Η κερσετίνη είναι η πιο συχνά καταναλωμένη στην ανθρώπινη διατροφή.
Περισσότερα