Υλικά για 4 άτομα:
500 γρ. κάστανα
1 μέτριο πράσο
½ λευκό κρεμμύδι
2 καρότα
2 ρίζες σέλινου
3 φύλλα κραμπολάχανου
120 γρ. αποφλοιωμένο σιτάρι
1 ½ λίτρo ζωμό λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Χαράζετε τη φλούδα των κάστανων γύρω-γύρω με τη μύτη ενός ακονισμένου
μαχαιριού. Τα ζεματάτε για 2-3 λεπτά σε άφθονο βραστό μη-αλατισμένο νερό
και έπειτα τα ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμα ζεστά. Πλένετε καλά το σιτάρι με
νερό και το αφήνετε να μαλακώσει σε ένα μπολ με κρύο νερό για μισή ώρα
περίπου.
2. Πλένετε το πράσο, αφαιρείτε το σκληρό πράσινο τμήμα και το κόβετε σε
λεπτές φέτες. Χοντροκόβετε το κρεμμύδι, αφού το ξεφλουδίσετε. Κόβετε τα
καρότα, αφού τα καθαρίσετε και τα ξύσετε, καθώς και το σέλινο, αφού
αφαιρέσετε τα φύλλα και τα νηματοειδή τμήματα. Κόβετε σε λωρίδες τα
φύλλα του λάχανου, αφού τα πλύνετε και αφαιρέσετε το πιο σκληρό κεντρικό
λευκό τμήμα.
3. Ζεσταίνετε 3-4 κουταλιές λάδι σε μία κατσαρόλα, προσθέτετε το πράσο, το
κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Αφαιρείτε τη δάφνη από την κατσαρόλα, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά,
ανακατεύετε λίγο και ρίχνετε τα 2/3 του ζωμού.
4. Μόλις η σούπα αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και την
αφήνετε να βράσει για περίπου 20-25 λεπτά. Αμέσως μετά, προσθέτετε τα
κάστανα και το σιτάρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 40 λεπτά.
Καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό
λαχανικών, αν η σούπα έχει σφίξει πολύ. Σερβίρετε τη σούπα χλιαρή,
γαρνίροντάς τη με ένα φύλλο δάφνης.
Διαβάστε επίσης...
Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις λιγούρες για υδατάνθρακες και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα;
Έχει αποδειχτεί πως η κατανάλωση συγκεκριμένων τύπων υδατανθράκων οδηγεί σε εθισμό που εκδηλώνεται με έντονη πείνα
ΠερισσότεραΓιατί δεν θυμόμαστε τα "βρεφικά" μας χρόνια;
Γιατί δεν θυμόμαστε τα "βρεφικά" μας χρόνια;
Περισσότερα