Χούμους
Υλικά:
600 γρ. ρεβύθια
1 κουταλιά ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο
λάδι
αλάτι
λίγο χυμό λεμόνι
ψωμί
Εκτέλεση:
1. Βράζετε τα ρεβίθια και φυλάτε μισό φλιτζάνι νερό από αυτό
στο οποίο έβρασαν.
2. Περνάτε τα ρεβίθια από το μύλο των λαχανικών για να
πολτοποιηθούν. Ρίχνετε σ’ ένα μπολ τα λιωμένα ρεβίθια, λίγο
από το νερό του βρασμού τους και το ταχίνι και τα
ανακατεύετε καλά ώσπου να δημιουργηθεί μία ομοιογενής
μάζα.
3. Προσθέτετε στο μίγμα το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο, λίγο
αλάτι και λίγες σταγόνες λεμόνι και ανακατεύετε ξανα.
4. Σερβίρεται σε μπολ ή πάνω σε φέτες ψωμιού με λίγο ωμό
λάδι.