Υλικά
Για τις τηγανίτες με σιρόπι σφενδάμου και χωρίς αυγά
- 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κ.γ. μαγιά στιγμής
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1½ κούπας νερό
Για το σερβίρισμα
- Σιρόπι σφενδάμου ή κανελοζάχαρη
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
- Ξεκινάμε κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε μπολ.
- Προσθέτουμε τη µαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε µε κουτάλι ή σύρμα.
- Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.
- Ανακατεύουµε καλά τον χυλό για τις τηγανίτες να οµογενοποιηθεί και να γίνει ομοιόμορφος.
- Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30΄. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Γυρίζουμε τις τηγανίτες και από την άλλη πλευρά.
- Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
- Τις σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου, και κανέλα.
Μυστικά
- Aν ο χυλός είναι αραιός, θα βγουν πιο πλακέ.
- Αν ο χυλός είναι σφιχτός θα βγουν πιο φουσκωτές.
- Αν δεν κάνει να φάτε ζάχαρη, παραλείψτε την τελείως και στο χυλό προσθέστε 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καρύδας ή σιρόπι σφενδάμου.
Διαβάστε επίσης...
Η Τέλεια Ενυδάτωση Μετά Το Καλοκαίρι! Διαβάστε Πώς Θα Την Πετύχετε
Η Τέλεια Ενυδάτωση Μετά Το Καλοκαίρι
ΠερισσότεραΤα 5 Μυστικά Για Να Πετύχεις Ισορροπία Στη Ζωή Σου
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ταλαιπωρείσαι κάθε μέρα για πολλά χρόνια.
Περισσότερα