Θα χρειαστείτε 21 υλικά για να φτιάξετε τα διάσημα χορτοφαγικά μπιφτέκια του Guy Fieri

Θα χρειαστείτε 21 υλικά για να φτιάξετε τα διάσημα χορτοφαγικά μπιφτέκια του Guy Fieri

Θα χρειαστείτε 21 υλικά για να φτιάξετε τα διάσημα χορτοφαγικά μπιφτέκια του Guy Fieri

Όταν πρόκειται να δημιουργήσετε ένα μπιφτέκι λαχανικών που περιέχει τόσο γεύση όσο και συστατικά, λίγοι σεφ μπορούν να ταιριάξουν με την ένταση του Guy Fieri. Γνωστός για την αγάπη του για τα πιάτα με κρέας, ο Fieri έχει γίνει επίσης αθόρυβα δεξιοτέχνης της χορτοφαγικής μαγειρικής, εμπνευσμένος σε μεγάλο βαθμό από την αείμνηστη αδερφή του, Morgan, η οποία ήταν χορτοφάγος.

Με τα χρόνια, μια από τις δημιουργίες του που ξεχώρισε είναι ένα χορτοφαγικό μπιφτέκι που απαιτεί εκπληκτικά 21 υλικά, έναν φόρο τιμής στην αδερφή του και μια επίδειξη της δημιουργικότητάς του.

Ενώ μπορείτε εύκολα να αγοράσετε ένα συσκευασμένο vegan burger που θα είναι εντάξει, η εκδοχή του Fieri είναι εξίσου κορυφαία με την τολμηρή προσωπικότητά του. Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε;

Η ιστορία πίσω από το μπέργκερ

Το ταξίδι του Fieri στη χορτοφαγική κουζίνα ήταν βαθιά προσωπικό. Η αδερφή του Μόργκαν, που πέθανε το 2011 μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, ήταν χορτοφάγος και μερικές φορές βίγκαν.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου της έτους, προκάλεσε το Fieri να υπερβεί τα βασικά ψητά λαχανικά και να δημιουργήσει πιο ουσιαστικά και ικανοποιητικά γεύματα για χορτοφάγους.

Αυτή η πρόκληση τον οδήγησε να αναπτύξει ένα χορτοφαγικό μπιφτέκι, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην εκπομπή του Guy’s Big Bite, το οποίο είναι τόσο πλούσιο σε γεύση όσο οποιοδήποτε άλλο προϊόν με βάση το κρέας, αλλά χωρίς να βασίζεται σε ζωικά προϊόντα.

Στην εκπομπή, η αδερφή και η μητέρα του Fieri τον συνόδευαν ενώ ετοίμαζε τα μπιφτέκια. Όταν ο Fieri ρώτησε τη Morgan πώς να κάνει τα μπιφτέκια λαχανικών λιγότερο «βαρετά», εκείνη απάντησε: «Χρειάζονται μπαχαρικά, χρειάζονται υγρασία… Πρέπει να είναι σπιτικά».

Καθώς ο σεφ του Food Network άρχισε να συνδυάζει και τα 21 συστατικά, εξηγώντας στην οικογένειά του γιατί επέλεξε να συμπεριλάβει τόσα πολλά συστατικά, γύρισε στην αδερφή του και είπε: «Τι έμπνευση είσαι».

Από τότε που πέθανε, η επιρροή της Morgan στη γαστρονομική προσέγγιση του Fieri ήταν βαθιά. Τον ενέπνευσε να ξεπεράσει τα όρια της μαγειρικής με βάση τα φυτά και ο Fieri έχει εξερευνήσει έκτοτε κουζίνα χωρίς κρέας, πηγαίνοντας το σόου του Diners, Drive-Ins & Dives σε εστιατόρια με βάση τα φυτά, σερβίροντας χορτοφαγικά πιάτα στο Stagecoach Festival και φροντίζοντας να είναι με βάση τα φυτά Οι φάγοι ήταν χαρούμενοι κατά τη διάρκεια του προ-πάρτι του Super Bowl στο Λας Βέγκας πέρυσι.

Το Morgan Burger, όπως το ονόμασε ο Fieri, είναι ο απόλυτος φόρος τιμής στην εμπνευσμένη μικρότερη αδερφή του.

Το μπιφτέκι με 21 υλικά

Η αρχική συνταγή για το μπιφτέκι λαχανικών του Fieri περιλαμβάνει 21 υλικά με μείγμα λαχανικών, δημητριακών, μπαχαρικών και βοτάνων. Ας το χωρίσουμε σε εύπεπτα μέρη.

1. Λαχανικά

Τα λαχανικά αποτελούν την καρδιά του burger του Fieri, προσθέτοντας μια ποικιλία γεύσεων και υφών. Περιλαμβάνει κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, μαύρες ελιές, κόκκινες πιπεριές, jalapeño, σκόρδο και αγκινάρα, τα οποία σοτάρονται σε ελαιόλαδο για να αναδείξουν τη φυσική τους γλυκύτητα και βάθος.

Ο Fieri τόνισε τη σημασία της σωστής εφίδρωσης των λαχανικών, ξεκινώντας με κρεμμύδια και προσθέτοντας σκόρδο μόνο στο τέλος για να μην καούν. Αυτή η τεχνική ενισχύει τη γεύση και προσθέτει ένα κρίσιμο στρώμα στη γεύση του μπιφτέκι.

2. Όσπρια και φασόλια

Τα φασόλια και τα όσπρια παίζουν σημαντικό ρόλο στο να δώσουν στο μπιφτέκι την πλούσια, πλούσια σε πρωτεΐνες βάση του. Ο Fieri χρησιμοποιεί ένα μείγμα από μαύρα φασόλια, ρεβίθια και λευκά φασόλια, όλα στραγγισμένα για να αποφευχθεί η υπερβολική υγρασία. Αυτά πολτοποιούνται μαζί με τα σοταρισμένα λαχανικά για να δημιουργηθεί ένα εύρωστο μπιφτέκι.

Ο Fieri σημείωσε κάποτε ότι τα περισσότερα μπιφτέκια λαχανικών τείνουν να είναι χυλώδη, γι' αυτό αποφεύγει να σπάει πολύ τα φασόλια όταν συνδυάζει τα συστατικά.

3. Σπόροι και συνδετικά

Αυτά τα συστατικά είναι ζωτικής σημασίας για να συγκρατούν τα μπιφτέκια μαζί και να διασφαλίζουν ότι θα ψηθούν καλά. Η Fieri επιλέγει τυλιγμένη βρώμη και καρυκευμένη ψίχα ψωμιού για να παρέχει δομή και να απορροφά τυχόν υπερβολική υγρασία.

Ένα αυγό συνήθως χρησιμεύει ως συνδετικό, αλλά για μια εντελώς vegan επιλογή, ο Fieri συνιστά τη χρήση σπόρων λιναριού, μια εναλλακτική λύση αυγού που γίνεται με σπόρους λιναριού που μουλιάζονται σε νερό μέχρι να σχηματίσουν ένα τζελ.

Μοιράστηκε επίσης συμβουλές για την προσαρμογή της υφής του μείγματος, προτείνοντας ψίχουλα panko για ένα μείγμα που είναι πολύ υγρό ή προσθέτοντας λίγο ζωμό λαχανικών εάν είναι πολύ στεγνό.

4. Μπαχαρικά και βότανα

Για να φέρει στο μπιφτέκι την χαρακτηριστική γεύση του Fieri "Flavortown", χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών. Η συνταγή απαιτεί ουγγρική πάπρικα, σκόνη τσίλι, νιφάδες κόκκινου τσίλι, αλάτι σέλινου, ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό, αλεσμένο φασκόμηλο, τριμμένο κύμινο και αποξηραμένη ρίγανη.

Ο Fieri συμβουλεύει να αναμειγνύετε τα μπαχαρικά και να τα αλέθετε για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κατανομή και μέγιστο αντίκτυπο στη γεύση. Τονίζει επίσης τη σημασία της χρήσης φρέσκων μπαχαρικών για την αποφυγή θαμπών γεύσεων.

Η κληρονομιά των χορτοφαγικών burger του Morgan Fieri

Το 2021, ο Fieri έδειξε το διάσημο λαχανικό στη συνταγή για μπέργκερ ζωντανά στη σκηνή στο 38ο Ετήσιο Φεστιβάλ Τροφίμων & Κρασιού στο Άσπεν, Κόκκινο. Μοιράστηκε ότι στο σπίτι, η οικογένειά του δεν τρώει πάντα κρέας, δημιουργώντας τη σκηνή για το περίπλοκο και γεμάτο γεύση μπιφτέκι λαχανικών του.

Για να φτιάξετε το μπιφτέκι, ο Fieri πρότεινε να ξεκινήσετε με το κλασικό «LTOP» (μαρούλι, κρεμμύδια, ντομάτες και τουρσιά), στη συνέχεια να προσθέσετε τηγανητά κρεμμύδια για μια επιπλέον τραγανή γεύση, μια vegan εκδοχή της χαρακτηριστικής σάλτσας γαϊδουριού του για μια γεύση γεύσης. , και μια σάλτσα τυριού με βάση τα κάσιους που φτιάχνει με άφθονη διατροφική μαγιά.

Δημιούργησε επίσης μια εκδοχή αυτού του μπιφτέκι για το εστιατόριό του, το Guy Fieri’s Flavortown Kitchen που εδρεύει στο Σιάτλ, το οποίο λειτούργησε για λίγο το 2021.

Από τότε που μοιράστηκε τη συνταγή του πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, το χορτοφαγικό burger του Fieri έχει αναπαραχθεί από πολλούς και συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τη μαγειρική χωρίς κρέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Camila Alves McConaughey επαίνεσε το χορτοφαγικό burger του Fieri και μάλιστα δοκίμασε τις δυνάμεις της για να το φτιάξει. Η McConaughey, η οποία συχνά μοιράζεται τις γαστρονομικές της εμπειρίες μέσω της πλατφόρμας της Women of Today, τράβηξε την πολυπλοκότητα της συνταγής και εκτίμησε πώς συνδυάστηκε παρά τον εκτενή κατάλογο των συστατικών.

Σημείωσε ότι το να ψύχεις τα μπιφτέκια είναι το κλειδί για τη διατήρηση του σχήματός τους και πρόσθεσε τη δική της πινελιά συμπληρώνοντάς τα με πικάντικα τουρσιά.

Είναι σαφές ότι χρόνια αργότερα, το αίτημα της Μόργκαν για τη Φιέρι να κάνει τα «πραγματικά γεύματά της» παραμένει στην κληρονομιά του πολύπλοκου, αλλά ικανοποιητικού, Μόργκαν Μπέργκερ.

Συνταγή

Συστατικά

  1. 60 ml ελαιόλαδο
  2. 3 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρεμμύδι σε κυβάκια
  3. 2 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές κομμένες σε κύβους
  4. 2 κουταλιές της σούπας κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια
  5. 1 κουταλάκι jalapeno σε κύβους
  6. 1 1/2 κ.σ σκόρδο κομμένο σε κύβους
  7. 1 κουταλιά της σούπας αγκινάρα σε κύβους
  8. 110 γραμμάρια μαύρα φασόλια, στραγγισμένα
  9. 110 γραμμάρια λευκά φασόλια, στραγγισμένα
  10. 110 γρ ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
  11. 225 γρ βρώμη σε ρολό
  12. 1/2 κουταλάκι του γλυκού ουγγρική πάπρικα
  13. 1/2 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  14. 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  15. 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  16. 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι
  17. 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  18. 1/2 κουταλάκι σέλινο αλάτι
  19. 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο φασκόμηλο
  20. 2 κουταλιές της σούπας καρυκευμένη τριμμένη φρυγανιά
  21. 1 αυγό ή λιναρόσπορος

Μέθοδος

1) Προσθέστε 30 ml από το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι, τις ελιές, τις πιπεριές, το σκόρδο και την αγκινάρα. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Αφαιρέστε και κρυώστε.

2) Προσθέστε τα λαχανικά στα φασόλια και τα ρεβίθια και ανακατέψτε καλά. Προσθέτουμε όλα τα ξηρά υλικά και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και πλάθουμε σε 4 μπουρεκάκια. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3) Προσθέστε 30 ml ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε και μαγειρέψτε τα μπιφτέκια για 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά.

Πηγές

Διαβάστε επίσης...

Η ευφυία της γάτας

Η ευφυία της γάτας

Πόσο έξυπνες είναι οι γάτες; τι λέει η επιστήμη

Περισσότερα
Τα καυσαέρια του δρόμου αυξάνουν την αρτηριακή πίεση σύμφωνα με νέα έρευνα

Τα καυσαέρια του δρόμου αυξάνουν την αρτηριακή πίεση σύμφωνα με νέα έρευνα

Η ρύπανση της κυκλοφορίας που έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, άσθματος και άλλων.

Περισσότερα
Λοιμώξεις : Ποιες είναι και γιατί εμφανίζονται

Λοιμώξεις : Ποιες είναι και γιατί εμφανίζονται

Λοιμώξεις : Ποιες είναι και γιατί εμφανίζονται

Περισσότερα