Η σάρκα του ώριμου αβοκάντο στη θέση του βούτυρου, η κουβερτούρα στη θέση της ζάχαρης, το ξύσμα πορτοκαλιού για το άρωμα, οι ξηροί καρποί για να δίνουν την ενδιαφέρουσα υφή του υπέροχου αυτού αγαπημένου μικρού γλυκού.
Υλικά ( περίπου για 15-20 σοκολατάκια)
- 1 κουβερτούρα 125 γρ. 54% κακάο
- 1 αβοκάντο οπωσδήποτε πολύ ώριμο – προς μεγάλο μέγεθος
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Mix μούρα αποξηραμένα
- Καρύδια (τα έβαλα τελευταία στιγμή, δεν ήταν στο πρόγραμμα)
- Κακάο
Διαδικασία
- Βάζω την κουβερτούρα, αφού την έχω σπάσει, να λιώσει σε μπεν μαρί και σιγανή φωτιά.
- Καθαρίζω το αβοκάντο κόβοντας το κατά μήκος, περιστρέφω τα δυο κομμάτια του γύρω απ’ το κουκούτσι του, το βγάζω και με ένα κουταλάκι γλυκού αφαιρώ τη σάρκα του αβοκάντο.
- Βάζω τη σάρκα του αβοκάντο σ’ ένα μπολ και με ένα πιρούνι τη λιώνω καλά. Προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω.
- Προσθέτω και τα μούρα, ανακατεύω. Προσθέτω και τα καρύδια ψιλοκομμένα και τη λιωμένη κουβερτούρα, την οποία την έχω αφήσει λίγο να πέσει η θερμοκρασία της.
- Το μείγμα σφίγγει υπέροχα και φορώντας ένα ζευγάρι γάντια κουζίνας πλάθω πολύ εύκολα μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμώ.
- Τα ρίχνω προσεχτικά σε πιάτο βαθύ με κακάο και τα ανακινώ ώστε να καλυφτούν από αυτό. Προαιρετικά επιπλέον ξύσμα πορτοκαλιού
- Τα διατηρώ στο ψυγείο.
Πηγή: https://www.foodcollection.gr
Διαβάστε επίσης...
Η ανεπάρκεια σιδήρου βλάπτει τις πνευματικές ικανότητες των γυναικών
Η ανεπάρκεια σιδήρου βλάπτει σοβαρά τις γυναίκες
Περισσότερα