Σοκολατάκια αβοκάντο

Σοκολατάκια αβοκάντο

Η σάρκα του ώριμου αβοκάντο στη θέση του βούτυρου, η κουβερτούρα στη θέση της ζάχαρης, το ξύσμα πορτοκαλιού για το άρωμα, οι ξηροί καρποί για να δίνουν την ενδιαφέρουσα υφή του υπέροχου αυτού αγαπημένου μικρού γλυκού.    

Υλικά ( περίπου για 15-20 σοκολατάκια)

  • 1 κουβερτούρα 125 γρ. 54% κακάο
  • 1 αβοκάντο οπωσδήποτε πολύ ώριμο – προς μεγάλο μέγεθος
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Mix μούρα αποξηραμένα
  • Καρύδια (τα έβαλα τελευταία στιγμή, δεν ήταν στο πρόγραμμα)
  • Κακάο

Διαδικασία

  • Βάζω την κουβερτούρα, αφού την έχω σπάσει, να λιώσει σε μπεν μαρί και σιγανή φωτιά.
  • Καθαρίζω το αβοκάντο κόβοντας το κατά μήκος, περιστρέφω τα δυο κομμάτια του γύρω απ’ το κουκούτσι του, το βγάζω και με ένα κουταλάκι γλυκού αφαιρώ τη σάρκα του αβοκάντο.
  • Βάζω τη σάρκα του αβοκάντο σ’ ένα μπολ και με ένα πιρούνι τη λιώνω καλά. Προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω.
  • Προσθέτω και τα μούρα, ανακατεύω. Προσθέτω και τα καρύδια ψιλοκομμένα και τη λιωμένη κουβερτούρα, την οποία την έχω αφήσει λίγο να πέσει η θερμοκρασία της.
  • Το μείγμα σφίγγει υπέροχα και φορώντας ένα ζευγάρι γάντια κουζίνας  πλάθω πολύ εύκολα μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμώ.
  • Τα ρίχνω προσεχτικά σε πιάτο βαθύ με κακάο και τα ανακινώ ώστε να καλυφτούν από αυτό. Προαιρετικά επιπλέον ξύσμα πορτοκαλιού
  • Τα διατηρώ στο ψυγείο.

Πηγή: https://www.foodcollection.gr