Ρυζοκροκέτες με κρέμα τυριού

Ρυζοκροκέτες με κρέμα τυριού

Ρυζοκροκέτες με κρέμα τυριού

Υλικά
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
2 κρεμμυδάκια
2 ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό & βασιλικό
½ κουταλιά ρυζάλευρο
αγνό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Για τη σάλτσα:
Cottage cheese
½ ποτήρι γάλα
λίγο βασιλικό
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε και τα κόβετε σε χοντρά
κομμάτια. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τα
σοτάρετε για λίγα λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και αφού το αφήσετε να
σωταριστεί, προσθέτετε ζεστό νερό, μέχρι να το καλύψετε.
Παράλληλα, προσθέτετε και το ριζάλευρο και αφήνετε το ρύζι να
βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
2. Ζεματάτε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε και αφού αφαιρέσετε τους
σπόρους, κόβετε σε χοντρά κομμάτια τη σάρκα και την αφήνετε να
στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβετε τα μυρωδικά.
3. Μόλις κρυώσει λίγο το ρύζι, προσθέτετε την ντομάτα και τα μυρωδικά,
ανακατεύοντας καλά. Απλώνετε το ρύζι στον πάγκο εργασίας, στον
οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το αφήνετε να
κρυώσει. Στο μεταξύ, περνάτε το cottage cheese με λίγο γάλα μέχρι
να γίνει κρέμα, προσθέτοντας στο τέλος λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
και βασιλικό.
Αφού κόψετε το κρύο ρύζι σε στρογγυλούς δίσκους με μια φορμίτσα, τους
ροδίζετε σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά καυτό ελαιόλαδο, γυρίζοντάς τους
μόνο μια φορά. Σερβίρετε τις τραγανές ρυζοκροκέτες με την κρέμα του
τυριού.

Διαβάστε επίσης...