Ρεβυθοσαλάτα με βινεγκρέτ σκόρδου λεμονιού

Ρεβυθοσαλάτα με βινεγκρέτ σκόρδου λεμονιού

Ρεβυθοσαλάτα με βινεγκρέτ σκόρδου λεμονιού

Αυτή η σαλάτα εμπνευσμένη από τη Μέση Ανατολή είναι γεμάτη με πλούσιες γεύσεις και η λεμονάτη βινεγκρέτ την κάνει απολύτως παραδεισένια.

Ο, τι χρειάζεσαι:
Για τη λεμονάτη βινεγκρέτ:

  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Για τη ρεβιθοσαλάτα:

  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
  • 3 κονσέρβες (15 ουγκιές) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 24 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ½ φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • ½ φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Τι κάνεις:

  • Προθερμάνετε κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Αφήνω στην άκρη.
  • Τοποθετήστε τις κόκκινες πιπεριές σε ένα ταψί και ψήστε τις μέχρι να φουσκώσει η φλούδα και να αρχίσει να μαυρίζει. Αφαιρέστε τις πιπεριές από το κοτόπουλα και τις βάζετε σε ένα σκεπασμένο μπολ για 5 λεπτά. Αφαιρέστε την εξωτερική φλούδα και ψιλοκόψτε τις πιπεριές.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, τις ελιές, το αγγούρι, την πράσινη πιπεριά, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και τις ψητές κόκκινες πιπεριές. Περιχύνουμε με βινεγκρέτ λεμονιού.

Πηγήhttps://vegnews.com/

Διαβάστε επίσης...

Μιτοχόνδρια: Το Κέντρο Παραγωγής Ενέργειας Του Οργανισμού Μας
Προφυλαχθείτε Από Το AIDS!

Προφυλαχθείτε Από Το AIDS!

Τρόποι προφύλαξης από το AIDS

Περισσότερα
«Πατατάκια» κουνουπιδιού, ένα τέλειο vegan σνακ

«Πατατάκια» κουνουπιδιού, ένα τέλειο vegan σνακ

Αυτά τα διαφορετικά «πατατάκια» θα σας κερδίσουν ακόμη κι αν δεν σας αρέσει το κουνουπίδι.

Περισσότερα