Αυτή η σαλάτα εμπνευσμένη από τη Μέση Ανατολή είναι γεμάτη με πλούσιες γεύσεις και η λεμονάτη βινεγκρέτ την κάνει απολύτως παραδεισένια.
Ο, τι χρειάζεσαι:
Για τη λεμονάτη βινεγκρέτ:
- ¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Για τη ρεβιθοσαλάτα:
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
- 3 κονσέρβες (15 ουγκιές) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 24 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- ½ φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- ½ φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Τι κάνεις:
- Προθερμάνετε κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Αφήνω στην άκρη.
- Τοποθετήστε τις κόκκινες πιπεριές σε ένα ταψί και ψήστε τις μέχρι να φουσκώσει η φλούδα και να αρχίσει να μαυρίζει. Αφαιρέστε τις πιπεριές από το κοτόπουλα και τις βάζετε σε ένα σκεπασμένο μπολ για 5 λεπτά. Αφαιρέστε την εξωτερική φλούδα και ψιλοκόψτε τις πιπεριές.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, τις ελιές, το αγγούρι, την πράσινη πιπεριά, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και τις ψητές κόκκινες πιπεριές. Περιχύνουμε με βινεγκρέτ λεμονιού.
Πηγή: https://vegnews.com/
Διαβάστε επίσης...
Μιτοχόνδρια: Το Κέντρο Παραγωγής Ενέργειας Του Οργανισμού Μας
Μιτοχονδριακός μεταβολισμός
Περισσότερα«Πατατάκια» κουνουπιδιού, ένα τέλειο vegan σνακ
Αυτά τα διαφορετικά «πατατάκια» θα σας κερδίσουν ακόμη κι αν δεν σας αρέσει το κουνουπίδι.
Περισσότερα