Ρεβύθια με ταχίνι, λεμόνι και καυτερό μπούκοβο

Ρεβύθια με ταχίνι, λεμόνι και καυτερό μπούκοβο

Ρεβύθια με ταχίνι, λεμόνι και καυτερό μπούκοβο

Σε αυτά τα πικάντικα ρεβύθια με μπούκοβο, το ταχίνι αντικαθιστά σε μεγάλο ποσοστό το λάδι και δίνει μια γεμάτη, γήινη γεύση.

Υλικά

(Μερίδες: 4)

  • 300 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
  • 300 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 1 1⁄2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
  • 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

1. Για να ετοιμάσουμε τα ρεβύθια με ταχίνι, λεμόνι και καυτερό μπούκοβο, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα όσπρια, το κρεμμύδι και 1.200 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1⁄2 ώρα (ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα ρεβύθια).

2. Παίρνουμε μισή κουτάλα από το φαγητό (ζουμί + ρεβύθια) και τη ρίχνουμε στον πολυκόφτη μαζί με το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το λεμόνι, το μπούκοβο, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και αδειάζουμε στην κατσαρόλα.

3. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα ρεβύθια να μαγειρευτούν για άλλα 5 λεπτά.

πηγή:  gastronomos.gr


Επιστημονική Ομάδα του Υγεία & Ευεξία

Διαβάστε επίσης...

Κίνδυνοι από το Τεχνητό γλυκαντικό ξυλιτόλη

Κίνδυνοι από το Τεχνητό γλυκαντικό ξυλιτόλη

Μια νέα έκθεση διαπιστώνει ότι ένας τύπος τεχνητής ζάχαρης που ονομάζεται ξυλιτόλη μπορεί να αυξήσει ορισμένες καρδιακές

Περισσότερα
Βιταμίνες και γήρανση
ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ-ΑΘΩΩΣΗ, 24-27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ-ΑΘΩΩΣΗ, 24-27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΩ! ΚΤΗΜΑ ΝΟΟΣΦΑΙΡΑ

Περισσότερα