Η φέτα Macadamia μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές. Η διαδικασία διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, οπότε προγραμματίστε ανάλογα.
Ο ED TATTON είναι ένας επαγγελματίας σεφ που έχει πάει στο κολέγιο μαγειρικής και έχει εργαστεί σε κουζίνες υψηλής ποιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία καθώς και τον Καναδά, αλλά τώρα ειδικεύεται στην παρασκευή βιολογικής προζύμης με φυσικό προζύμι, στο ψήσιμο ψωμιού, ζύμης πίτσας και άλλων μικρά αρτοσκευάσματα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Φέτα
150 g (1¼ φλιτζάνι) φυσικά καρύδια macadamia 550 g
(2¼ φλιτζάνια) φιλτραρισμένο νερό, χωρισμένο
Ξύσμα από 2 λεμόνια
50 g (¼ φλιτζάνι) χυμό λεμονιού
5 γρ σκόρδο (2 σκελίδες)
20 g (3½ κουταλιές της σούπας) θρεπτική μαγιά
2,5 g (½ κουταλάκι του γλυκού) ψιλό θαλασσινό αλάτι
5 g (2 κουταλιές της σούπας) νιφάδες άγαρ-άγαρ ή σκόνη
Αλμη
1 κιλό (4¼ φλιτζάνια) φιλτραρισμένο νερό
50 γραμμάρια (¼ φλιτζάνι) ψιλό θαλασσινό αλάτι
Ετοιμάζουμε τη φέτα
Τοποθετήστε τα καρύδια macadamia σε ένα γυάλινο βάζο 1 λίτρου (4 φλιτζάνια) ή άλλο Προσθέστε 300 g (1¼ φλιτζάνι) από το φιλτραρισμένο νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μουλιάσει στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Το επόμενο πρωί, ετοιμάστε ένα ορθογώνιο πλαστικό ή γυάλινο δοχείο με καπάκι, περίπου 5½ × 3½ × 1½ ίντσες (14 × 9 × 4 cm) για να σφίξετε τη φέτα. Ψεκάστε ελαφρά ή σκουπίστε το εσωτερικό του με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και μετά στρώστε το με ένα φύλλο πλαστικής μεμβράνης, πιέζοντας σε όλες τις γωνίες και τεντώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες τσακίσεις.
Στραγγίστε τους ξηρούς καρπούς και μεταφέρετε σε υψηλή ταχύτητα Προσθέστε τα υπόλοιπα 250 g (1 φλιτζάνι) φιλτραρισμένο νερό, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη θρεπτική μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αυξάνουμε αργά σε υψηλή ταχύτητα, ανακατεύοντας μέχρι το κρεμώδες μείγμα να γίνει λείο και να αρχίσει να ζεσταίνεται, για 2 έως 3 λεπτά.
Προσθέστε το άγαρ-άγαρ. Ανακατεύουμε, ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και αυξάνοντας αργά σε υψηλή, για περίπου 4 λεπτά για να ενεργοποιηθούν οι ιδιότητες πήξης του άγαρ-άγαρ. Η κρέμα θα είναι πολύ ζεστή. Ρίξτε το μείγμα της κρέμας στο έτοιμο δοχείο και αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά. Σκεπάζουμε το δοχείο με το καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί όλη τη νύχτα.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την άλμη
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάλτε το 1 κιλό (4¼ φλιτζάνια) φιλτραρισμένο νερό να βράσει, στη συνέχεια προσθέστε το Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Ρίχνουμε την κρύα άλμη σε ένα δοχείο αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει η πλάκα της φέτας, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Αλατίστε τη φέτα
Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε τη φέτα από το Χρησιμοποιώντας το πλαστικό περιτύλιγμα ως χερούλια, ανασηκώστε απαλά τη σετ φέτα από το δοχείο και μεταφέρετέ τη στο δοχείο άλμης με απλή ψύξη (προσέχοντας ότι η φέτα είναι βυθισμένη στην άλμη). Σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ημέρες και έως 5 ημέρες, ανάλογα με το πόσο σφιχτή ή αλμυρή σας αρέσει η φέτα σας.
Μόλις αλατιστεί η φέτα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αφαιρέστε την απαλά από την άλμη (πετώντας την άλμη) και φυλάξτε τη σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 10 ημέρες.
Πηγή: https://vegworldmag.com/
Διαβάστε επίσης...
Λανθασμένες σκέψεις και κινήσεις που κάνουμε για την ανακύκλωση
10 παρανοήσεις σχετικά με την ανακύκλωση
ΠερισσότεραΤΥΡΙ ΚΟΤΑΤΖ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ: Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΤΑΣΗ ΤΟΥ TikTok
Η δίαιτα με μουστάρδα έχει γίνει viral στο TikTok με περισσότερες από 380 εκατομμύρια προβολές
Περισσότερα