Ένα πολύ ωραίο vegan γλυκό για να το φτιάξετε σπίτι, ιδιαίτερα τώρα που με την καραντίνα έχουμε περισσότερο χρόνο για μαγειρική και ζαχαροπλαστική.
Υλικά:
• 180γρ. αλεύρι ολικής
μαλακό
• 100γρ ζάχαρη
καρύδας
• 1 φακ. μαγιά
• 240 γρ ζεστό νερό
• 1 κουταλάκι εκχ. βανίλιας
• 80 γρ φυτικό έλαιο (αυτό που
σας αρέσει)
• 1 κουτ. σούπας μηλόξυδο
Υλικά για την κρέμας σοκολάτας:
• 100 ml φυτική κρέμα μαγειρικής
αμυγδάλου
• 80 γρ. σοκολάτας (χρησιμοποιήστε την κανονική σοκολάτα και το εκχύλισμα πορτοκαλιού)
• Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους
170 °C και απλώστε λάδι στο ταψί.
Ανακατέψτε όλα τα ξηρά συστατικά
μαζί. Στην συνέχεια προσθέστε όλα
τα υγρά συστατικά μέχρι να έχουμε
ένα απαλό μείγμα.
Τοποθετήστε το μείγμα στο ταψί και
ψήστε για 30 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει και διακοσμήστε με σοκολάτα και κομμάτια πορτοκαλιού. Απολαύστε το!
της Αγγελικής Κοκορόγιαννη