Υλικά
2 μεγάλα κλωνάρια με φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
40 γραμ κουκουνάρι
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
120 ml ελαιόλαδο καλής ποιότητας
Αλάτι
Πιπέρι (προαιρετικά)
Παρασκευή
Πλένουμε τα φύλλα του βασιλικού. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Τρίβουμε την παρμεζάνα σε ένα μπωλ.
Βάζουμε τον βασιλικό, το σκόρδο καθαρισμένο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το αλάτι στο μίξερ για να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η σάλτσα να γίνει κρεμώδης.
Το ρίχνουμε απάνω στα ζυμαρικά και σερβίρουμε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip: Για πιο ελαφριά σάλτσα πέστο, αντικαταστήστε το μισό βασιλικό με μαϊντανό και το μισό κουκουνάρι με αμύγδαλο.