Προετοιμάστε Ένα Brunch Στα Μέτρα Σας!

Προετοιμάστε Ένα Brunch Στα Μέτρα Σας!

Προετοιμάστε Ένα Brunch Στα Μέτρα Σας!

Το brunch μπορείτε να το ετοιμάσετε και στο σπίτι σας, ποντάροντας σε ελαφριές συνταγές. Το μενού που θα βρείτε παρακάτω είναι αναζωογονητικό και τονώνει τα επίπεδα ευεξίας. Ακόμη, μπορείτε να πάρετε ιδέες από τις συνταγές για πίτες που σας προτείνουμε στη στήλη «Άρωμα κουζίνας» στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας. Συνοδέψτε τα κύρια πιάτα με τσάι, καφέ, χυμούς φρούτων. Από το τραπέζι σας δεν θα πρέπει να λείπουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, αλλά ούτε και φρυγανιές, μπισκότα, μαρμελάδες, μέλι και γιαούρτια.

 

Αυγά μάτια με σπανάκι

Υλικά για 4 άτομα: 600 γραμ. φρέσκο σπανάκι, 4 αυγά, 4 κουταλιές τριμμένο τυρί, 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία: Βράζετε το σπανάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, στη συνέχεια το στραγγίζετε και το περνάτε για μερικά λεπτά από ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι, αλάτι και σκόρδο. Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο, το αδειάζετε σε μία πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι, τηγανίζετε τα αυγά προσέχοντας να μην ψηθούν πολύ οι κρόκοι. Μόλις ψηθούν, τα τοποθετείτε πάνω στο σπανάκι και τα πασπαλίζετε με το τριμμένο πεκορίνο και το πιπέρι.

Διατροφική αξία: Η βιταμίνη Β του αυγού σε συνδυασμό με το σπανάκι που είναι πλούσιο σε μικροστοιχεία, σίδηρο και βιταμίνη C, αποτελούν τονωτική ένεση για τον οργανισμό σας.

 

 

Μους με λεμόνι και κόκκινα φρούτα

Υλικά για 4 άτομα: 400 γραμ. αποβουτυρωμένο γιαούρτι, 50 γραμ. ανθότυρο, 1 μπολάκι φρούτα της αρεσκείας σας, 4 ασπράδια αυγών, 4 κουταλιές χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές μέλι, 2 φύλλα ζελατίνης

Προετοιμασία: Πολτοποιείτε τα φρούτα και προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το μέλι, το ανθότυρο και το γιαούρτι. Μουλιάζετε τα φύλλα της ζελατίνης σε μισό ποτήρι κρύο νερό και στη συνέχεια τα ρίχνετε σε ένα κατσορολάκι και τα αφήνετε να λιώσουν στη φωτιά. Έπειτα, προσθέτετε το μίγμα των φρούτων και ανακατεύετε προσεχτικά. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτετε στη μους. Αφήνετε τη μους να κρυώσει στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Διακοσμείτε με ολόκληρα φρούτα του δάσους.

Διατροφική αξία: Πρόκειται για ένα light επιδόρπιο, πλούσιο σε βιταμίνη C χάρη στο λεμόνι και στα φρούτα. Τονώνει τα τριχοειδή αγγεία και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.

 

 

Γαλλική τηγανίτα

 Υλικά 8-9 μεγάλες τηγανίτες

 

Για το χυλό:

1 1/2 φλιτζ. αλεύρι

2 κουτ. σ. ζάχαρη

1 πρεζα αλάτι

3 κουτ. γλ. μπεικιν παουντερ

3 αβγά

1 φλιτζ. γάλα

3 κ.σ. λάδι (προαιρετικά)

λάδι για τηγάνισμα

 

 Για το γαρνίρισμα:

 2 πακετα φρεσκο τυρι κρεμα Philadelphia

μαρμελαδα βυσσινο

σιροπι βυσσινο (προαιρετικα)

 

 

  1. Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπεικιν παουντερ. Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και το λάδι (εάν βάλουμε) και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Σε ζεστό λάδι τηγανίζουμε 2 κουταλιές της σούπας χυλό για κάθε τηγανίτα. Όταν οι τηγανίτες ροδίσουν και από τις 2 πλευρές, τις αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί.
  3. Τοποθετούμε σε κάθε τηγανίτα από ένα κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα, γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα βύσσινο και περιχύνουμε με το σιρόπι εάν θέλουμε.