Έχετε σκεφτεί να φτιάξετε μόνοι σας τα ζυμαρικά σας; Ειδικά τώρα στην καραντίνα που υπάρχει περισσότερος χρόνος, είναι μία ευκαιρία να το δοκιμάστε.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
ελάχιστο νερό (αν χρειαστεί)
αλεύρι για αλεύρωμα
Εκτέλεση
1. Κοσκινίζετε το αλεύρι και ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνετε μέσα τα αυγά, αφού τα σπάσετε σε χωριστό μπολ.
2. Ζυμώνετε με τα χέρια σας και ενσωματώνετε τα αυγά στο αλεύρι. Αν η ζύμη είναι σφιχτή προσθέτετε ελάχιστο νερό. Συνεχίζετε το ζύμωμα για πέντε λεπτά περίπου.
3. Κάνετε μια μπάλα και την τυλίγετε σε διαφανή μεμβράνη. Την αφήνετε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα.
4. Τη βγάζετε, τη χωρίζετε στα τέσσερα και την ανοίγετε σε φύλλο με τον πλάστη ή με τη μηχανή. Αλευρώνετε καλά κάθε φύλλο για να μην κολλάει.
5. Κόβετε λωρίδες με τη ροδέλα της πίτσας ή χρησιμοποιείτε τη μηχανή των ζυμαρικών ή ακόμα και ένα μαχαίρι.
6. Τα αφήνετε για λίγο να στεγνώσουν. Τα φυλάτε σε πάνινη σακούλα. Διατηρούνται για 15 μέρες.
της Αγγελικής Κοκορόγιαννη