Η αναγεννητική, βιώσιμη και βιολογική γεωργία είναι μια από τις μεγαλύτερες λύσεις που έχουμε για το κατεστραμμένο σύστημα τροφίμων, σύμφωνα με τη νέα ταινία «Feeding Tomorrow».
«Το Feeding Tomorrow είναι οι άνθρωποι που καλλιεργούν φαγητό και οι άνθρωποι που τρώνε τροφή δουλεύοντας μαζί για να μεταμορφώσουν ολόκληρη την οικολογία του πλανήτη», λέει ο αγρότης Mark Shepard στο νέο ντοκιμαντέρ Feeding Tomorrow, που κυκλοφόρησε στις 23 Ιανουαρίου.
Η ταινία, η οποία έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο Ceres Food Film Festival, καθοδηγεί τους θεατές στην τρέχουσα πραγματικότητα του συστήματος τροφίμων, το οποίο δίνει προτεραιότητα στη γρήγορη και φθηνή παραγωγή και ως εκ τούτου, καταστρέφει τα οικοσυστήματα, τροφοδοτεί το κλίμα. αλλαγή και απειλή για την υγεία μας. Αλλά, όπως υποδηλώνει το όνομα, το βασικό επίκεντρο του Feeding Tomorrow είναι επίσης οι πολλές λύσεις που είναι ήδη διαθέσιμες σε εμάς όσον αφορά την επιδιόρθωση αυτού του χαλασμένου συστήματος τροφίμων.
Αυτή τη στιγμή, η κτηνοτροφική βιομηχανία είναι υπεύθυνη για το 14,5 τοις εκατό των παγκόσμιων εκπομπών και είναι επίσης η κύρια κινητήρια δύναμη της αποψίλωσης των δασών και της καταστροφής των οικοτόπων. Αλλά ακόμη και στη γεωργία, η γεωργία αντικαθιστά τη φυσική βλάστηση, οδηγώντας σε διάβρωση του εδάφους και τεράστια υποβάθμιση της γης. Τον τελευταίο ενάμιση αιώνα, το 50 τοις εκατό του επιφανειακού εδάφους του πλανήτη -όπου συγκρατούνται τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους και όπου βλασταίνουν οι σπόροι και αναπτύσσονται τα φυτά- έχει χαθεί.
Το Feeding Tomorrow αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Ο Σέπαρντ, μια από τις κεντρικές φιγούρες της ταινίας, είναι γνωστός για το ότι πήρε μια φθαρμένη φάρμα του Ουισκόνσιν και τη μετέτρεψε σε μια από τις πιο φιλόδοξες και προηγμένες τοποθεσίες permaculture σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Αντί να καταστρέφει τη γη, η προσέγγιση του Shepard βοηθά στην αναγέννησή της. Σύμφωνα με τις πρακτικές της περμακουλτούρας, τα οικοσυστήματα ακμάζουν και γίνονται προσαρμοστικά και ανθεκτικά, και όλα αυτά βοηθούν στη δημιουργία μιας πιο υγιούς, πιο βιώσιμης βάσης για την παραγωγή τροφίμων.
Η ταινία ακολουθεί επίσης τη διατροφολόγο Lisa McDowell, η οποία έχτισε την πρώτη φάρμα που λειτουργεί σε νοσοκομείο για να τονίσει τα πιθανά φαρμακευτικά οφέλη των φυτικών τροφών, καθώς και τον Thabiti Brown, έναν εκπαιδευτικό με μια ολιστική προσέγγιση που δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία των παιδιών. Επειδή, εκτός από το να είναι καλές για τη γη, οι τοπικές προσεγγίσεις προς τα φυτά για τα τρόφιμα είναι επίσης καλές και για την υγεία μας.
Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι το να ακολουθείς μια διατροφή με βάση τα φυτά ολικής άλεσης είναι ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους ζωής. Επιπλέον, τα τοπικά τρόφιμα είναι επίσης πιο φρέσκα και πιο θρεπτικά.
Ωστόσο, το τρέχον σύστημα διατροφής μας είναι πιθανό να μας κάνει πιο επιρρεπείς σε ασθένειες. Αυτό αποδεικνύεται σε περιοχές όπου τα φρέσκα, υγιεινά τρόφιμα είναι πιο δύσκολο να προσπελαστούν (κοινώς ονομάζονται έρημοι τροφίμων), όπου τα ποσοστά καρδιακών παθήσεων και διαβήτη είναι σημαντικά υψηλότερα.
«Χωρίς πολλούς πόρους ή συνδέσεις, [Ο Shepard, ο McDowell και ο Brown] βάλθηκαν όλοι να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο και να μας δείξουν ότι έχουμε πολλές από τις λύσεις στα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά, υγειονομικά και κοινωνικά προβλήματα, σήμερα, », είπε ο σκηνοθέτης Oliver English.
«Βρισκόμαστε σε μια θεμελιώδη καμπή στην ιστορία του διατροφικού μας συστήματος. Είτε θα αρχίσουμε να γυρίζουμε το πλοίο σε μεγάλο βαθμό, αναπτύσσοντας ένα πιο δίκαιο και αναγεννητικό σύστημα τροφίμων, είτε θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε όλο και πιο καταστροφικές συνέπειες σε όλο τον κόσμο», είπε ο English. Στους συναδέλφους του κινηματογραφιστές περιλαμβάνονται οι κινηματογραφιστές Simon English και Mark Miller, η επιχειρηματίας Rebecca Walter, ο influencer Ethan Hethcote και ο φυτοβιολόγος James Bellis.
Με το Feeding Tomorrow, η ομάδα ελπίζει να φέρει «ευρείας κλίμακας, συστημική ευαισθητοποίηση» στα ζητήματα του διατροφικού μας συστήματος, καθώς και «να κινητοποιήσει την κοινή γνώμη και να υποστηρίξει» για τις λύσεις που έχουμε. Για πολλούς από εμάς, το να δείξουμε ότι η υποστήριξη μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η αλλαγή του τρόπου που ψωνίζουμε και των τροφίμων που αγοράζουμε.
«Για τους καθημερινούς καταναλωτές, σημαίνει να κάνουμε επιλογές κατανάλωσης όταν και όπου μπορούμε», είπε ο English. Αυτό περιλαμβάνει ενέργειες όπως η μετάβαση σε αγορές αγροτών, η κατανάλωση περισσότερων φυτών και η υποστήριξη της τοπικής, βιολογικής και αναγεννητικής γεωργίας όταν είναι δυνατόν.
Αλλά η δημόσια στήριξη από μόνη της δεν αρκεί. Όταν πρόκειται για τον μετασχηματισμό του συστήματος τροφίμων, οι αλλαγές πολιτικής είναι επιτακτική. «Από την κορυφή προς τα κάτω, πρέπει να επηρεάσουμε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από το τοπικό έως το εθνικό επίπεδο για να μεγεθύνουν τις προσπάθειές μας ενθαρρύνοντας και πληρώνοντας τους αγρότες στη μετάβαση σε ολιστικά, αναγεννητικά συστήματα παραγωγής τροφίμων», πρόσθεσε.
Η ταινία συνεργάζεται με το American Farmland Trust, το National Resource Defense Council και το Regenerate America, τα οποία έχουν πρωτοβουλίες για να επηρεάσουν το Farm Bill - το πακέτο νομοθεσίας που επηρεάζει την παραγωγή τροφίμων στις ΗΠΑ - για να υποστηρίξει περισσότερα μοντέλα αναγεννητικής γεωργίας η χώρα.
«Καθώς κάνουμε ένα βήμα πίσω και κοιτάμε όλες τις αλληλένδετες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, από τη γεωργία μέχρι την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση, νομίζω ότι είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε τις λύσεις με έναν ολιστικό φακό», είπε ο English. «Αντί του τμηματοποιημένου, απομονωμένου τύπου φακού «εφαρμογή βραχυπρόθεσμου λωρίδας» που χρησιμοποιούμε για να αντιμετωπίσουμε πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».
Το επόμενο βήμα είναι να πάρει μαζί του όλους τους θεατές. «Η επίσκεψη και η μάθηση από όλους αυτούς τους αγρότες μου έδειξε από πρώτο χέρι πόσο πραγματικά ισχυρές είναι οι διατροφικές μας επιλογές», είπε. «Και ξεκινά από το πού παίρνουμε το φαγητό μας, τις φάρμες και τους αγρότες που υποστηρίζουμε και τι αποφασίζουμε να φάμε».
«Περιλαμβάνει να βάζεις φυτά στο κέντρο του πιάτου σου και να τρως πολλά χρώματα», συνέχισε. «Όλοι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε το παράδειγμα με το πώς ψηφίζουμε με τα πιρούνια μας κάθε μέρα». Για να μάθετε περισσότερα για το Feeding Tomorrow, το οποίο είναι διαθέσιμο για ροή στο Prime και το Apple TV, κάντε κλικ εδώ.
πηγή: https://vegnews.com
Διαβάστε επίσης...
Εποχική κατάθλιψη: Τι είναι και πώς να διαχειριστείτε τα συμπτώματα
Τα συμπτώματα της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής μπορεί να ποικίλλουν από ήπια έως σοβαρά
ΠερισσότεραTα μαλλιά δεν μπορούν να επιστρέψουν στο αρχικό τους χρώμα αφού γίνουν λευκά
Ορισμένα ελλείμματα θρεπτικών συστατικών και καταστάσεις υγείας μπορεί να προκαλέσουν πρόωρο γκρίζο τρίχωμα,
Περισσότερα“Σταφυλένια απόλαυση” : Ένας χυμός από σταφύλια
“Σταφυλένια απόλαυση” : Ένας χυμός από σταφύλια
Περισσότερα